close
Tanie Zaakwaterowanie
userad10
Reklama

Przyroda, drzewa, woda i smaczne, zdrowe jedzenie [AUDIO+FOTO]

Przyroda, drzewa, woda i smaczne, zdrowe jedzenie [AUDIO+FOTO]

4 sierpnia gościem Rozmowy Dnia był Jarosław Adamczewski z Restauracji Magnolia Rast w Jaworzynie Śląskiej. Wiodącym tematem audycji była kondycja branży gastronomicznej po lockdownie, związanym z epidemią  koronawirusa.

- Sytuacja zaskoczyła nas wszystkich i na początku był chaos. Nie wiedzieliśmy, jak długo potrwa ta sytuacja, więc zapadła decyzja, żeby uruchomić catering i ruszyć ze sprzedażą dań na wynos. Dowoziliśmy bezkosztowo posiłki, aby klienci nie musieli gotować i mogli zjeść w bezpiecznym miejscu, czyli w domu. Staraliśmy się, jak najdłużej wytrzymać i radzić sobie w tej sytuacji, ponieważ chcieliśmy utrzymać naszych pracowników, którzy są bardzo cenni - tłumaczył na antenie Jarosław Adamczewski.

Pomimo uruchomienia przez rząd tarczy antykryzysowej, właściciele restauracji musieli wykazać się cierpliwością, aby otrzymać pomoc dla branży.

- Trzeba było trochę poczekać na te środki, które zostały przydzielone dla przedsiębiorców i musieliśmy wziąć kredyt obrotowy, który też w jakiś sposób nas zabezpieczył i zasilił. Summa summarum, jesteśmy dzisiaj na rynku i cieszymy się z tego, że możemy oferować nasze dania - dodaje właściciel Magnolia Rast.

Restauracja Magnolia Rast to wyjątkowe miejsce na mapie powiatu świdnickiego, ponieważ jest zlokalizowana w centralnej części regionu, posiada ogromną przestrzeń zieloną z urokliwym stawem i daje gwarancję ciszy, spokoju oraz wypoczynku dla gości.

- Do dyspozycji klientów mamy pół hektara przestrzeni, nie ograniczonej żadnymi ulicami, ani budynkami. Jest tylko przyroda, drzewa, woda i smaczne, zdrowe jedzenie. Z tego korzystają nasi goście i tak naprawdę, nikt nie przesiaduje w lokalu, a na zewnątrz w części ogrodowej - wymienia Jarosław Adamczewski.

Kilka indywidualnych altan, taras z widokiem na staw, ogromny ogród, a do tego zadaszona wiata na niepogodę zachęcają do wizyt w Restauracji. Do tego dwie flagowe potrawy: pieczony pstrąg oraz pierś z kaczki, przygotowana na kamieniu ściągają smakoszy z całego Dolnego Śląska.

Obiekt jest także przestrzenią do organizacji imprez rodzinnych i biznesowych. Lokal posiada dwie sale mogące pomieścić od 150 do 200 osób.

Zachęcamy do wysłuchania całej rozmowy:
 


Tagi: