close
Tanie Zaakwaterowanie
userad10
Reklama

Ze złego winogrona nie zrobi się dobrego wina [AUDIO]

Ze złego winogrona nie zrobi się dobrego wina [AUDIO]

- Najważniejsza jest jakość winogron. Łatwo jest zrobić złe wino z dobrej jakości winogron, ponieważ można to popsuć na wiele sposobów w winiarni, ale nigdy nie otrzyma się dobrego wina ze złej jakości owoców – wskazała na antenia Sonia Mazurek z Winnicy Silesian.

Ekspert opowiedziała o kulisach powstawania wina, doboru odpowiedniego trunku do potrawy oraz najbardziej szlachetnych szczepach winorośli.

Winnica Silesian jest zlokalizowana w miejscowości Bagieniec w powiecie Świdnickim i ma głębokie tradycje oraz korzenie ziemi dolnośląskiej w produkcji wina. W 2020 roku rodzinna działalność została uhonorowana Świdnickim Gryfem w kategorii „Sudecki produkt regionalny”.
 
Zachęcamy do wysłuchania całej audycji:


Tagi: